Desert

Prăjitură cu mascarpone, friscă, cremă catifelată de mascarpone si glazură pufosă de ciocolată. Pregătirea acestui desert este surprinzător de simplă, iar rezultatul îi va uimi pe toți cei care îl gustă

 

 

Prăjitură cu mascarpone, friscă, cremă catifelată de mascarpone si glazură pufosă de ciocolată. Pregătirea acestui desert este surprinzător de simplă, iar rezultatul îi va uimi pe toți cei care îl gustă

Ingrediente:

 Blat:

  • 240 g făină simplă
  • 4 ouă
  • 90 ml ulei vegetal
  • 80 g zahăr granulat
  • 50 g cacao
  • 5 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • 270 ml lapte rece

 Crema:

  • 225 g smantana pudra pentru frisca
  • 270 ml lapte rece
  • 70 g ciocolată
  • 60 g mascarpone

Glazura:

  • 200 g frisca
  • 160 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Blatul

Bateți ouăle cu zahărul până devin spumoase (aproximativ 7 minute). Se toarnă uleiul și laptele, se presară făina cernută, praful de copt și zahărul vanilat. La final, adaugă cacao.

Turnam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180°C aproximativ 20 de minute.

Aluat la cuptor.

Glazură de ciocolată

Se incinge frisca cu ciocolata sparta intr-o baie de apa si se amesteca pana se omogenizeaza.

Crema de mascarpone

Bateți smântâna praf pentru frișcă cu laptele până se întărește (aproximativ 8 minute). Se amestecă jumătate cu mascarpone, cealaltă jumătate cu ciocolată topită.

desert de ciocolata pufos ca de la patiserie – este foarte gustos

Asamblare

Stropiți pandișpanul răcit cu lapte. Mai intai se pune crema mascarpone, apoi crema de ciocolata.

frisca cu mascarpone 

desert de ciocolata pufos ca de la patiserie – este foarte gustos

Se toarnă glazură de ciocolată peste suprafață și se decorează cu nuci tocate sau fistic. O dam la frigider pentru cel putin o ora.

Întindeți glazura de ciocolată pe toată suprafața. 

Sfat:

Pentru un gust și mai luxos, adăugați în cremă câteva picături de aromă de migdale sau rom. Iar dacă vă place o textură crocantă, stropiți blatul cu nuci caramelizate tocate.

desert de ciocolata pufos ca de la patiserie – este foarte gustos

 

Pofta buna!

 

 Sursa