Ingrediente:
Blat:
- 240 g făină simplă
- 4 ouă
- 90 ml ulei vegetal
- 80 g zahăr granulat
- 50 g cacao
- 5 g zahăr vanilat
- 10 g praf de copt
- 270 ml lapte rece
Crema:
- 225 g smantana pudra pentru frisca
- 270 ml lapte rece
- 70 g ciocolată
- 60 g mascarpone
Glazura:
- 200 g frisca
- 160 g ciocolata
Mod de preparare:
Blatul
Bateți ouăle cu zahărul până devin spumoase (aproximativ 7 minute). Se toarnă uleiul și laptele, se presară făina cernută, praful de copt și zahărul vanilat. La final, adaugă cacao.
Turnam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180°C aproximativ 20 de minute.
Glazură de ciocolată
Se incinge frisca cu ciocolata sparta intr-o baie de apa si se amesteca pana se omogenizeaza.
Crema de mascarpone
Bateți smântâna praf pentru frișcă cu laptele până se întărește (aproximativ 8 minute). Se amestecă jumătate cu mascarpone, cealaltă jumătate cu ciocolată topită.
Asamblare
Stropiți pandișpanul răcit cu lapte. Mai intai se pune crema mascarpone, apoi crema de ciocolata.
Se toarnă glazură de ciocolată peste suprafață și se decorează cu nuci tocate sau fistic. O dam la frigider pentru cel putin o ora.
Sfat:
Pentru un gust și mai luxos, adăugați în cremă câteva picături de aromă de migdale sau rom. Iar dacă vă place o textură crocantă, stropiți blatul cu nuci caramelizate tocate.
Pofta buna!