Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură cu mere. Veți obține un desert foarte gustos, pufos și cu o aromă irezistibilă. Desertul vă va cuceri din prima. Are un gust echilibrat și o textură umedă. Desertul se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Este o rețetă care merită încercată.
Ingrediente:
PENTRU ALUAT
– 600 g de făină cernută
– 230 ml de apă caldă
– 11 g de drojdie uscată
– 3 ouă
– 70 g de zahăr
– 2 linguri de ulei vegetal
– 1 priză de sare
PENTRU UMPLUTURĂ
– 4 mere
– 100 g de zahăr
PENTRU CREMĂ
– 5 g de zahăr
– 40 g de smântână
Mod de preparare:
1. Mixați într-un bol apa caldă cu 70 g de zahăr, 1 priză de sare, 2 ouă, uleiul vegetal și drojdia. Bateți bine ingredientele, apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul, apoi acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 minute, la un loc cald.
2. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați-le cotorul cu semințe. Tăiați merele felii subțiri.
3. Ungeți bine suprafața de lucru cu ulei vegetal. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și întindeți un blat dreptunghiular subțire, cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Răspândiți zahărul (100 g) pe toată suprafața blatului.
4. Puneți merele deasupra blatului în trei rânduri.
5. Rulați blatul, apoi tăiați-l pe porțiuni.
6. Ungeți tava de copt pentru chec cu ulei vegetal. Așezați porțiunile ruladei în tavă, cu tăietura orientată în sus.
7. Bateți într-un vas oul rămas și ungeți prăjitura cu acesta, folosind pensula de silicon.
8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
9. Pregătiți crema: bateți într-un vas aparte smântâna cu 5 g de zahăr, până se va omogeniza.
10. Scoateți prăjitura din cuptor, răsturnați-o pe un platou și decorați-o cu cremă.
Pofta buna!