Checuri

Prajitura cu prune, simpla si pufoasa

 

 

Ingrediente:

  • 400 g faina de grau
  • 4 oua
  • 180 g iaurt natural
  • 125 ml ulei
  • 160 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • aproximativ 500 g prune
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul.

Pune treptat uleiul si iaurtul, continuand sa mixezi.

Separat, mixeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat.

La compozitia de galbenusuri incorporeaza iaurtul, faina si la final praful de copt.

Adauga bezeaua de albusuri si amesteca cu o spatula cat sa le incorporezi.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 24 x 24 cm.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarulpriceput