Desert

Prajitura cu seminte de mac, faina de orez, piersici, mere, dar fara gluten

 

 

Prajitura cu seminte de mac, faina de orez, piersici, mere, dar fara gluten

 

Ingrediente

  • 150 g faina de orez
  • 20 g faina de hrisca
  • 80 g seminte de mac macinate
  • 200 ml orez/lapte de cocos
  • 40 ml suc de lamaie
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 măr, ras (puteți folosi două)
  • 60 g eritritol, înlocuitor de zahăr

Mod de preparare:

Mai întâi amestecați ingredientele uscate, apoi adăugați mărul ras, laptele și sucul de lămâie, amestecați bine.

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 15-20 de minute. (Am folosit 1 tavă mai mare și am tăiat pandișpanul în jumătate când s-a răcit.)

Crema de piersici

  • 500 g piersici (eu am folosit conserva)
  • 20 g gelatină alimentară (veganii o pot înlocui cu agar-agar)
  • 100 ml apă
  • eritritol după gust (aici aproximativ 20 g)

Tăiați piersicile felii și gătiți la foc mic până se înmoaie, apoi faceți piure cu un blender. Adăugați 100 ml apă caldă în gelatină, amestecați, apoi încălziți, amestecați cu piureul de piersici și lăsați să se răcească.

L-am bagat putin la frigider sa se geleze mai bine si sa nu se ude biscuitul. Cand devine usor gelatinoasa, intindeti crema pe o jumatate de pandispans, neteziti-o, apoi asezati cealalta jumatate de pandispans deasupra.

Taiati piersicile felii subtiri (eu am folosit nectarine proaspete) si aranjati-le pe pandispans.

Se amestecă apoi 20 g de gelatină cu 100 ml apă călduță și se încălzește, apoi se toarnă sucul de piersici rămas (aproximativ 300 ml), se amestecă bine și se lasă deoparte la răcit (se poate pune și la frigider pentru o vreme), apoi se toarnă peste piersici și se pune la frigider.

 

Poftă bună!

 

 Sursa