Ingrediente:
- 6 oua,
- 150 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao,
- 6 linguri ulei
- 6 linguri apa calduta
pentru crema:
- 800 ml compot de cirese,
- 300 ml zeama din compot
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 gr mascarpone,
- 1 plic intaritor de frisca
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- Gem dupa preferinte
Mod de preparare:
Blatul. Bate albusurile spuma pana se formeaza varfuri tari. Se bate galbenusul si zaharul pana devine spumos, se adauga uleiul, putin cate putin, apa si faina amestecata cu pudra pentru patiserie si cacao. Apoi o amestecăm ușor cu albusurile spuma. Punem aluatul obtinut intr-o tava on care am pus hartie de copt
Coacem la 170-180°C pentru aproximativ 45-50 min. Dupa care il lasăm să se răcească.
Se toarnă compotul de cireșe printr-o sită, separam cireșele de sâmburi. In zeama de 3oo ml adaugam plicul de vanilie (daca nu ne ajunge zeama adaugam apa) si facem un terci gros. Lasam sa se raceasca putin si facem frisca. Apoi adăugați cireșe fără sâmburi în budinca.
Frisca. Se pune 250 ml smantana dulce, un plic de zahar vanililat si un plic de intaritor – se face o frisca tare, in care amestecam usor 250 g branza mascarpone.
Se scoate aluatul, se insiropeaza cu rom, se unge cu gmul preferat, se intinde cu putina umplutura de budinca si se umple cu frisca amestecata cu mascarpone. Între frișcă, cu o lingură, puneți vișine încă puțin calde dupa care punem iar budincă.
Decoram cu visine fara samburi di frisca dupa imaginatia fiecaruia.
Se lasa la frigider cel putin 4-5 ore.
Pofta buna!