Desert

Prajitura Dalmatian, fara coacere, ferma dar si cremosa, fara gelatina. Tare bun, se topeste in gura

 

 

Prajitura Dalmatian, fara coacere, ferm dar si cremos, fara gelatina. Tare bun, se topeste in gura

Ingrediente:

24+10 fursecuri Oreo (le puteti cumpara in orice supermarket mare si se recunosc prin combinatia negru (cacao)-alb),

40 g unt nesarat,

400 g crema de branza + 400 ml smantana lichida,

70 g zahar granulat + 10 g zahar vanilat.

Mod de preparare:

Zdrobiți biscuiții Oreo (24 în total) cu mâna și puneți-le într-un blender, apoi măcinați-le aproximativ un minut.

Deoarece cupcakes-urile în sine sunt un „sandviș” și conțin un strat subțire de cremă albă, amestecul nu va fi complet uscat, ci mai degrabă cu consistența nisipului umed.

Topiți 40 g de unt nesărat la foc mic/abur sau la cuptorul cu microunde, lăsați-l să se răcească câteva minute, apoi adăugați-l la prăjiturile Oreo zdrobite și amestecați cu o lingură până când amestecul devine compact.

Tapetați un vas de cuptor de 20×20 cm (sau similar) sau altă tavă mai mică cu hârtie de copt pe fund, apoi întindeți uniform amestecul închis la culoare și nivelați suprafața.

Se lasa la frigider 10 minute, iar in acest timp se prepara crema alba:

Într-un castron adânc, se pun 400 g de brânză cremă (mascarpone, etc.), apoi se adaugă 70 g zahăr granulat și un plic de zahăr vanilat (10 g).

Bateți cu un mixer până obțineți o textură moale, cremoasă și zahărul se dizolvă.

Adăugați 400 ml de smântână groasă cu un conținut de grăsime de 30-36% în cremă, apoi bateți încă o dată cu mixerul până când cele două ingrediente se combină într-o cremă albă incredibil de fragedă și delicioasă.

Zdrobiți 8-10 fursecuri Oreo cu mâinile și adăugați-le la amestec, apoi amestecați cu o lingură sau o spatulă.

Se toarnă crema rezultată peste baza maro-Oreo, apoi se întinde și se nivelează uniform.

Decorați blatul cu firimituri de prăjituri Oreo, apoi lăsați tortul să se răcească la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa