Această prăjitură „Damenkapritzen” se traduce „Capriciile damelor”, este o o prăjitură delicată cu un gust nemaipomenit de gustos. Blatul este pufos, gemul de prune se asociază de minune cu bezeaua de albușuri, iar miezul de nucă este de nelipsit în această prăjitură. Pe timpuri această prajitură era de nelipsit la toate sărbătorile.
Ingrediente:
450 g | Făină |
200 g | Unt |
70 g | Iaurt grecesc |
10 g | Praf de copt |
4 bucăți | Ouă |
220 g | Gem neîndulcit de prune |
310 g | Zahăr |
200 g | Miez de nucă |
8 g | Zahăr vanilat |
1 bucată | Coajă rasă de lamâie |
0,5 linguriță | Sare |
Mod de preparare:
- Într-un bol mare amestecați făina cu praful de copt și sarea. Apoi adăugați coaja de lămâie, 150 de grame de zahăr și untul rece tăiat în bucăți, frământați până obțineți un aluat nisipos.
- Separați ouăle, iar albușurile se păstrează deoparte. Peste aluatul nisipos adăugați gălbenușurile, zahărul vanilat și iaurtul, frământați rapid cu mâinile reci până când veți obține un aluat neted. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați la frigider timp de 15 minute.
- Presărați masa de lucru cu puțină făină și cu ajutorul unui făcăleț întindeți aluatul într-o foaie groasă cam de 1,5 cm. Transferați foaia de aluat într-o tavă unsă cu unt.
- Dați tava la cuptorul preîncins la 180℃ timp de 20 de minute, până începe a se rumeni ușor.
- Între timp, bateți albușurile spumă tare și adăugați restul de 160 de grame de zahăr, băteți până se dizolvă zahărul complet. Iar miezul de nucă se taie în bucăți mari.
- După 20 de minute, scoateți tava din cuptor și ungeți aluatul cu gem pe toată suprafața, apoi acoperiți cu bezeaua și nivelați bine. În final presărați cu nucile tocate și dați din nou la cuptor, se reduce temperatura la 170℃ și se mai coace încă 20 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pota buna!