Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1/2 cutie de lapte condensat
- 3 oua
- 1/3 cană (ceai) ulei
- 1/2 cană (ceai) lapte
- 1 și 1/2 cană (ceai) zahăr
- 1/2 cană amidon de porumb
- 1 și 1/2 cană (ceai) făină de grâu
- 1 lingura de praf de copt
- Ulei si faina de grau pentru ungere
- Stropi de ciocolată pentru stropire
Pentru ornat:
Ciocolată granulată pentru presărat deasupra prajiturii
insiropare:
- 1/2 cutie de lapte condensat
- 3 linguri de lapte
topping:
- 1 cutie de lapte condensat
- 3 linguri de ciocolată pudră
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
blatul:
Pentru rețeta de tort cu lapte condensat, amestecați într-un blender laptele condensat, ouăle, uleiul, laptele, zahărul, amidonul de porumb și făina până la omogenizare.
Adăugați drojdia și amestecați cu o lingură.
Se toarnă într-o tavă de tort cu diametrul de 22 cm, unsă și făinată și se coace la cuptorul preîncălzit mediu timp de 35 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată.
Se lasa la racit blatul si se desface din tava.
topping:
Pentru topping, intr-o tigaie, amestecati laptele condensat, ciocolata si untul. Se pune la foc mic, amestecând continuu și se oprește la 2 minute după fierbere. Lasă-l să se răcească.
sirop:
Pentru sirop, dizolvați laptele condensat în lapte. Înțepăți tortul cu o furculiță și turnați peste sirop. Acoperiți cu glazura preparata moale și presărați cu ciocolata granulată.
Serviți prăjitura tăiată în bucăți.
Pofta buna!