Desert

Prajitura delicioasa cu mac. Este o prajitura potrivita pentru sarbatori sau zile de nastere

 

 

Prajitura delicioasa cu mac

 

Prajitura de mai jos este una cremoasa, la fel ca si Craiasa Zapezii :), care se face extrem de rapid si usor. Este o prajitura potrivita pentru sarbatori sau zile de nastere.

 

Ingrediente:

Se fac 3 foi dupa cum urmeaza:

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

Pentru crema: 

7 galbenusuri

6 lg zahar

500 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

250 g unt (80%)

Pentru decor:

50 gr ciocolata alba

Foaie bezea :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lg faina

2 lg ulei

 

Mod de preparare:

Foi mac

Impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina.

Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0084

Crema

intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele.

Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca.

Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0088

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.

Foaie bezea

Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

DSC_0094

Asamblare

foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0096

DSC_0097

Lasam la rece minim 4 ore si apoi taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori.

 

Pofta buna!

 

Sursa