Prajitura de mai jos este una cremoasa, la fel ca si Craiasa Zapezii :), care se face extrem de rapid si usor. Este o prajitura potrivita pentru sarbatori sau zile de nastere.
Ingrediente:
Se fac 3 foi dupa cum urmeaza:
6 albusuri
6 lg zahar
10 lg mac
4 lg faina
Pentru crema:
7 galbenusuri
6 lg zahar
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40 g)
250 g unt (80%)
Pentru decor:
50 gr ciocolata alba
Foaie bezea :
3 albusuri
3 lg zahar
3 lg faina
2 lg ulei
Mod de preparare:
Foi mac
Impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina.
Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crema
intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele.
Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca.
Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.
Foaie bezea
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.
Asamblare
foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Lasam la rece minim 4 ore si apoi taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.
O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori.
Pofta buna!