Ingrediente:
Blat:
8 albusuri,
1,5 cani de zahar
2 lingurite de otet
2 linguri de faina de grau
2 linguri de faina de cartofi
6 linguri de mac uscat
2 lingurite de otet
2 linguri de faina de grau
2 linguri de faina de cartofi
6 linguri de mac uscat
un praf de sare.
Jeleu de mere:
1 kg de mere,
100 ml apă,
2 pachete de jeleu verde,
Budinca:
½ litru de lapte,
½ litru de lapte,
2 pachete budinca de vanilie,
1 lingura zahar vanilat,
200 g unt,
3 linguri zahar pudra,
Decor
Mix de fulgi de porumb acoperit cu ciocolata
Mod de preparare:
1. Pandișpan cu semințe de mac:
Bateți albușurile spumă și sarea până se întăresc. Adăugați treptat zahăr în spumă.
Fără să se oprească din batut, se adaugă oțetul și făina amestecate.
În cele din urmă, se presară semințe de mac în masă formată si se amestecă.
Împărțim masa în două părți egale. Asez aluatul pe doua tavi de copt de 24cmx24cm, tapetate cu hartie de copt.
Coacem aproximativ 25 de minute la 170 de grade.

2. Jeleu de mere:
Curățați merele de coajă, îndepărtați miezul și tăiați-le în bucăți mai mici.

Transferam fructele într-o oală in care turnam apa. Fierbeți merele la foc mic până se desfășoară, apoi adăugați praful de jeleu, amestecați până se dizolvă.
Se amestecă și se lasă deoparte să se răcească. Am intins jeleul pe una dintre prajiturile cu mac. Acopăr cu al doilea strat de blat.

3. Budincă:
Turnați 150 ml de lapte. Laptele ramas il fierb cu zahar vanilat. Amestecam budincile in lapte.
Turnam amestecul in laptele clocotit. Se amestecă energic budinca și se fierbe timp de 2 minute. Am lăsat deoparte să se răcească complet.
Cremă untul și zahărul pudră până devine pufoasă. Adăugați treptat budinca si amestecam. Am intins amestecul peste blatul preparat. Îl nivelez.

4. Stropiți tortul cu fulgi de ciocolată și puneți la frigider pentru o oră.
Pofta buna!