Ingrediente:
Blat:
- 5 albuşuri
- 100 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 4 linguri cu făină
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 5 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g nucă taiata
Glazura:
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
În plus mai avem nevoie de 200 g ciocolată albă.
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se mixează albuşurile spumă tare cu zahărul până obţinem o compoziţie ca pentru bezea. Făina cernută, nuca şi praful de copt se adaugă peste albuşuri amestecând uşor cu o spatulă. Aluatul se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace cam 20 de minute. Se dă la răcit.
Ciocolata albă se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se presară în strat uniform peste blatul răcit.
Crema: zahărul se caramelizează la foc mic. Atenţie să nu se ardă! Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine pană s-a topit complet. Se pune din nou la foc mic, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile amestecând bine după fiecare. Trebuie să se îngroaşe puţin compoziţia. Abia atunci se adaugă nuca taiată. Se dă la răcorit un pic apoi se toarnă peste ciocolata albă rasă pe blat.
Glazura: bucaţelele de ciocolată amăruie se pun împreună cu untul şi frişca lichidă într-un vas la foc mic. Se amestecă pâna ce se obţine o cremă omogenă. Se răceşte un pic apoi se toarnă peste caramel.
Se dă prăjitura la frigider pentru câteva ore sau pâna a doua zi când se poate porţiona.
Poftă bună!
Sursa: Madi Cuisine