Desert

Prajitura delicioasa si eleganta, simplu de făcut, dar foarte rafinată şi aromată cu crema de mandarine

 

 

Prajitura delicioasa si eleganta, simplu de făcut, dar foarte rafinată şi aromată cu crema de mandarine

 

Este o prăjitură simplu de făcut, dar foarte rafinată şi aromată, întocmai ca cea care a pregătit-o ani de-a rândul, la Hollywood. Se spune că datorită acestei prăjituri se întorcea Richard Burton mereu la Elizabeth Taylor, pentru că numai ea ştia cum să o pregătească pe gustul lui.

 

Ingrediente:

Pentru blat

2 lingurite coaja de portocala

1/4 lingurita coaja de lamaie

1/4 ceasca zeama de portocala

1 lingurita zeama de lamaie

1 ceasca faina

2 lingurite praf de copt

1 praf sare

4 galbenusuri

4 albusuri spuma

1 ceasca zahar

Pentru crema de mandarine

1 galbenus

2 lingurite coaja de lamaie

1/4 ceasca suc de mandarine

1 lingura zeama de lamaie

1/3 ceasca apa

2 linguri amidon

1/2 ceasca zahar

2 lingurite unt moale

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade (mediu) şi unge două tăvi de tort sau oale rotunde pentru blaturile de tort.

Rade coaja de pe o portocală şi jumătate de lămâie.

Stoarce citricele până obţii ¼ ceaşcă de suc de portocale sau mandarine şi adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie.

Amestecă într-un castron 1 ceaşcă de făină, 2 linguriţe de praf de copt, un praf de sare.

Separat, prepară amestecul uemd pentru blatul de tort: separă ouăle.

Amestecă cu un mixer gălbenuşurile cu zahărul, coaja de portocală şi de lămâie, precum şi zeama de fructe.

Amestecă gălbenuşurile cu amestecul uscat de făină, până la omogenizare.

Adaugă la aluat şi albuşurile bătute spumă şi separă coca în două părţi egale.

Coace cele două torturi circa 25 de minute, la foc potrivit, apoi lasă blaturile la răcit şi prepară crema de mandarine.

Bate un gălbenuş cu coaja de la mandarine şi amestecă într-o cratiţă pe foc mic cu 1 ceaşcă apă, 2 linguri amidon, jumătate de ceaşcă de zahăr, sucul de la mandarine.

Fierbe circa 10 minute crema apoi separă puţină pentru glazurat, iar restul amestecă cu 2 linguriţe de unt.

Unge tortul inferior cu cremă, pune tortul superior deasupra şi unge cu glazura din gălbenuş şi mandarine.

Decorează cu felii de mandarine şi portocale proaspete, frişcă, ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

 

Sursa