Ingrediente:
- 70 biscuiti cu unt,
- o cutie lapte condensat
- 100 g zahar brun,
- 5 banane medii,
- 500 ml lapte,
- 2 linguri gelatina
- 3 galbenusuri,
- 1 ou intreg,
- 150 gr zahar,
- o lingura zahar pudra
- 3 linguri faina de grau,
- 2 linguri faina de cartofi
- 300 gr unt la temperatura camerei,
- 500 ml smantana pentru frisca,
- 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
- Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama cu ajutorul unui sucitor.
- Sse pun biscuitii intr-un castron apoi se toarna deasupra 200g din untul topit, si se amesteca bine.
- Intr-o tava/forma micuta se pun biscuitii cu untul si se niveleza bine cu dosul unei linguri se da la frigider 10-15 min.
- Intr-o tigaie aderenta punem la topit zaharul brun cu 100 gr unt.
- Cand s-au topit adaugam laptele condensat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba cand incepe sa se ingroase se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
- Se amestecă zahărul cu oul și gălbenușurile, se adaugă 1/2 cană de lapte, se adaugă făina de grâu și cea de cartofi și se amestecă avand grija sa nu se formează cocoloașe.
- Se fierbe laptele rămas cu vanilie, se toarnă amestecul nostru de ouă în laptele clocotit, se amestecă repede până se îngroașă și cand începe să clocotească, se oprește și se lasă să se răcească.
- Blatul de biscuiti se scoate de la rece, se pun deasupra felii de banane taiate cam de aceeasi grosime.
- Se toarna gelatina intr-un pahar, se toarna cateva linguri de apa rece si se lasa sa se umfle, cand se umfla se pune la microunde pt. 20-25 de secunde pentru a o dizolva.
- Se bate smantana pentru frisca pana se intareste si se adauga zaharul pudra. Se adauga o lingura de frisca in gelatina racita si apoi totul se se toarna apoi in bolul cu frisca.
- Se adauga deasupra caramelul si se niveleaza frumos, se mai da putin la frigider 10 min, dupe 10 min se scoate de la frigider si se pune deasupra frisca se decoreaza dupa bunul plac.
Pofta buna!