Ingrediente:
Aluat:
- 3 ouă
- 90 g zahăr – (6 linguri)
- un praf de sare
- 130 g făină – (3/4 cană + 1 lingură)
- 1 lingurita de praf de copt
Budinca:
- 3 mere
- 750 ml suc de mere – (3 cani)
- 45 g zahăr – (3 linguri)
- 2 pachete de budincă cu aromă de vanilie – (37 g)
- 100 ml suc de mere – ((2/5 cană)
Crema:
- 400 g smântână 33% grăsime – (2 căni)
- 600 g crema de branza – (2,5 cani)
- 60 g zahăr – (4 linguri)
Mod de preparare:
1. Se bat ouale intr-un castron, se presara zahar, se adauga un praf de sare – se bat cu mixerul, apoi se presara faina cernuta impreuna cu prafulul de copt – se amesteca cu telul si aluatul este gata!
6. Turnați amestecul de mere fierte pe aluatul copt și întindeți-l bine.
7. Turnați smântâna cu 33% grăsime într-un bol, adăugați crema de brânză , stropiți cu zahăr – bateți până la o spumă albă drăguță.
8. Apoi aplica crema pe merele din matrita, netezeste-o frumos si da-o la frigider pentru 4 ore sa se intareasca.
Pofta buna!