Placinte si Rulade

Prajitura este foarte delicioasa, o puteti pregati oricand, procedura este rapida si usoara. Tortul este foarte delicios si nu vei regreta ca l-ai incercat

 

 

Prajitura este foarte delicioasa, o puteti pregati oricand, procedura este rapida si usoara. Tortul este foarte delicios si nu vei regreta ca l-ai incercat

 

Ingrediente:

2 plicuri de frisca slaba fara grasime din lactate,

250 ml suc de mere sau alt suc,

50 g alune tocate grosier,

30 g nuci tocate grosier,

30 g alune tocate grosier,

150 biscuiti slabi,

ciocolata la alegere,

5-6 biscuiti mici,

la alegere gătiți biscuiții,

2 linguri de zahăr și glazură la alegere.

 

Mod de preparare:

Turnați praful de glazură într-un bol adânc și amestecați-l cu două linguri de zahăr.

Adăugați 250 ml suc de mere sau un alt suc limpede de fructe (se poate folosi și apă sodă), apoi bateți-l cu mixerul (un pic mai mult, până se îngroașă suficient pentru a se întinde).

Adăugați alune, nuci și alune tăiate în frișca pe care ați prăjit/prăjit-o anterior într-o tigaie uscată, amestecând constant, până când aromele se eliberează (se poate sări peste prăjire).

Se amestecă cu grijă cu o lingură sau o spatulă pentru a uniformiza ingredientele și a menține amestecul cremos și aerisit. Zdrobiți grosier biscuiții și adăugați-i în acest amestec cu frișca.

Amestecați din nou și adăugați alți biscuiți dacă este necesar dacă simțiți că este necesar. Într-o tavă mică tapetată cu folie alimentară, întindeți amestecul uniform și nivelați-l.

Deasupra se aranjeaza biscuitii, inmuiati in prealabil in putina suc sau compot. Acoperiți cu folie și puneți la congelator timp de două ore sau la frigider obișnuit peste noapte pentru a înmuia frumos biscuiții.

Apoi scoateți tortul, răsturnați-l pe un platou de servire și stropiți cu glazură de ciocolată dacă doriți.

(Glaura: 50 g ciocolata cu 1 lingura de ulei topit la abur).

 

Pofta buna!

 

  Sursa