Prajitura fara faina, dar cu multa ciocolata – Pentru iubitorii de ciocolata
Astăzi vă vom arăta o prăjitură fără făină, dar cu multă ciocolată. Ne plac deserturile cu nucă de cocos și acest tort a fost o adevărată descoperire pentru noi. L-am inclus deja în meniul nostru.
Este rapid și incredibil de gustos!
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă
350 g zahăr
10 g zahăr vanilat
350 g fulgi de cocos
Pentru glazura:
400 g ciocolată (am folosit ciocolată neagră și ciocolată cu lapte în proporții egale)
300 ml smantana pentru frisca 33%.
Mod de preparare:
1. Pregătiți amestecul de topping: spargeți ouăle într-un bol termorezistent. Adăugați zahăr brun și zahăr vanilat. Amesteca bine.
2. Se pune vasul pe flacără și se încălzește amestecul de ouă, amestecând continuu, până când începe să se încălzească (aproximativ 40°C) și zahărul se dizolvă în el.
3. Se transferă apoi într-un bol adânc și se bate cu mixerul timp de 9-10 minute până devine pufoasă, voluminoasă și albicioasă. Puteți verifica dacă bate suficientă trecând cu o lingură peste suprafață: semnul lăsat de lingură ar trebui să fie permanent.
5. Transferați amestecul rezultat pe o tavă standard de copt (32 x 38 cm) tapetată cu hârtie de copt. Răspândește-l uniform.