Desert

Prajitura „Floare de Colt”. Super prajitura!

 

 

Prajitura „Floare de Colt”. Super prajitura!

 

Ingrediente:

Blat cacao :

6 oua

4 lg faina

3 lg cacao

6 lg zahar

1 lgt praf de copt

un praf de sare

Bezea cocos :

4 albusuri

6 lg zahar

120 g cocos

Crema :

4 galbenusuri

5 lg zahar

40 g amidon alimentar

300 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

1 compot ananas

200 ml frisca lichida

50 g ciocolata alba pt decor

 

Mod de preparare:

Blat cacao:

mixam intr-un castron albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura, apoi intindem compozitia in tava (28*38cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute, apoi intindem bezeaua peste blat si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0562

DSC_0563

 Bezea cocos:

mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam cocosul si amestecam cu ajutorul unei linguri. Intindem peste blatul copt si mai coacem inca 10-15 minute.

DSC_0564

DSC_0566

 Crema:

galbenusurile le batem cu zaharul; peste ele adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita. Ananasul scurs din compot il taiem bucatele si il amestecam cu crema (eu am folosit circa treisfert din ananas). Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos rece.

DSC_0565

DSC_0570

Frisca o mixam spuma si o intindem peste crema. Deasupra radem ciocolata alba (eu am tinut ciocolata la frigider, apoi am mixat-o in robot).

DSC_0575

DSC_0576

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.

DSC_0577

DSC_0593

DSC_0621

Delicioasa.

 

Pofta buna!

 

Sursa : Miremirc