Desert

Prăjitură în formă de cub cu trei arome, care nu trebuie să lipsească de pe masă la nicio ocazie festivă. Rezultatul si prepararea usoară te vor surprinde plăcut

 

 

Prăjitură în formă de cub cu trei arome, care nu trebuie să lipsească de pe masă la nicio ocazie festivă. Rezultatul si prepararea usoară te vor surprinde plăcut

Ingrediente:

  • 1.500 g brânză de vaci
  • 300 g zahăr
  • 150 g smantana
  • 150 g unt
  • 60 g gris
  • 50 g amidon de cartofi
  • 6 ouă
  • 18 g zahăr vanilat
  • 40 g cacao
  • 75 g seminte de mac macinate
  • 40 g gelatină
  • fructe confiate după gust
  • optional: ciocolata pentru glazura

 

Mod de preparare:

1) Puneți brânza de vaci într-un bol și adăugați zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile de ou, smântâna, untul topit și amestecați totul împreună.

2) Apoi, adăugați amidon de cartofi, gris și amestecați în masa rezultată. Bateți albușurile spumă până la vârfuri tari și amestecați-le ușor în amestecul de brânză cremă.

3) Împărțiți crema în trei părți, adăugați gelatină la una, semințe de mac la a doua și cacao la a treia.

4) Tapetați forma cu hârtie de copt, ungeți-o cu unt și stropiți cu făină. Stratul de cacao il punem pe fund, apoi stratul de mac (pe stratul de mac se pot pune fructe confiate) si la final stratul de gelatina.

5) Se întinde și se coace la 180°C timp de aproximativ 60 de minute. Cheesecake- ul răcit poate fi stropit cu glazură de ciocolată.

 

Poftă bună!

 

 Sursă