Ingrediente:
Pentru blat
- 10 ouă
- 1 1/2 cană zahăr
- 1 1/2 cană făină
- 2 linguri cacao
- 10 linguri ulei
- 1 fiolă esență de rom
- câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă
Pentru sirop
- 500 ml apă
- 2 căni zahăr
- 1 fiolă esență de rom
Pentru glazură și decor
- 400 g cremă de ciocolată de arahide din comerț
- 200 g unt sau margarină
- 100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
1. Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenușurile, esența de rom, uleiul, făina și cacaua, amestecând de jos în sus. Torni compoziția în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină și coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 30 de minute.
2. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zahărul și fierbi siropul timp de 5 minute. Stingi focul și adaugi esența de rom. Cu o lingură, torni uniform siropul, peste blatul copt.
3. Freci spumă untul și îl amesteci cu crema de ciocolată. Întinzi glazura peste blatul însiropat și răcit. Tai prăjitura în pătrate și decorezi fiecare porție cu ciocolată albă.
Pofta buna!
Sursa: Carticica Practica