Prăjitura Miracol cu brânză – Gingașă și pufoasă ca un nor – pentru a pregăti această prăjitură delicioasă cu brânză, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
Pentru aluat:
3 pahare făină;
1 pahar chefir;
200 g margarină;
0,5 linguriță praf de copt.
Pentru umplutură:
500 g brânză dulce de vaci;
1 pahar zahăr;
1 albuș de ou;
1 linguriță vanilină;
1 gălbenuș de ou pentru ca să ungeți deasupra.
Mod de preparare:
Margarina rece tăiați-o cubulețe și amestecați-o bine cu făina și praful de copt. Adăugați chefirul. Atent strângeți aluatul, nu insistați cu amestecatul! Împărțiți aluatul în 3 bile și dați-l la frigider pentru o oră.
Amestecați brânza cu zahărul și vanilina.
Mixați albușul până devine o spumă densă și adăugați-l în masa de brânză. Întindeți aluatul într-un dreptunghi (cu grosimea de 3 mm) și puneți umplutura pe toată suprafața acestuia, învârtiți-l apoi într-o ruladă.
Tăiați rulada felii mari. Tapetați tava cu hârtie de copt, puneți bucățile de ruladă și ungeți-le cu gălbenuș.
Coaceți la 180 grade Celsius timp de 30-35 minute.
Poftă bună!
Sursa: Sufletul Romaniei