Desert

Prăjitura negresă – Cel mai popular desert al românilor

 

 

 

 

Negresa este una din cele mai populare prăjituri din bucătăria românească, iar dacă nu ai încercat-o până acum, noi îţi arătăm cât de simplu poate fi de preparat!

 

Ingrediente:

  •  3 pahare zahăr.
  •  3 pahare făină.
  •  3 linguri cacao.
  •  300 gr unt.
  •  10 ouă.
  •  250 ml lapte dulce.
  •  2 plicuri zahăr vanilat
  •  1 praf de copt Dr Oetker.
  •  1 esența de lămâie.
  •  2 tablete de ciocolată
  •  100 ml frișcă
  •  30 gr unt.

 

 Mod de preparare:

Se pune laptele cu zahărul și cacao, într-o crăticioară se amestecă bine și punem pe foc, la foc domol,lăsăm să fiarbă și amestecăm încontinuu,până devine ca o smântână subțire,apoi o dăm la rece.Într-un castron se pune untul tăiat cubulețe,peste care adăugăm cremă de cacao răcită.În compoziția de unt se adaugă câte un gălbenuș pe rând și se amestecă cu mixerul după fiecare,apoi adăugăm cele 3 pahare de făină amestecată cu praful de copt.

Separat se bat albușurile spumă cu puțin zahăr și se adaugă peste cremă de cacao.

Se tapetează cu hârtie pergament o tavă și se pune compoziția rezultată în ea.O băgam la cuptor,pentru copt,facem probă cu scobitoarea ca să vedem dacă este coaptă(se ține în cuptor cel puțin 60 minute).

Separat topim cele 200 gr de ciocolată Primola,100 ml frișcă lichidă și 30 gr unt.Cum am scos prăjitura din cuptor o tăiem,în ce formă dorim și adăugăm ciocolată lichidă peste prăjitură că să între și între spațiile unde a fost tăiată.Menționez că eu am o mensură de 250 gr/ml cu care măsor compoziția pentru negresă și am pus compoziție dublă de ingrediente,deoarece am o tavă dreptunghiulara mare(mensură poate fi văzut în poze).O decoram cum dorim.

 

Poftă bună !

 

Sursa : Spynews