Ingrediente:
pentru blat:
- 6 oua, 160 gr zahar
- 5 linguri faina de grau
- 5 linguri faina de cartofi
- 1 lingurita praf de copt,
- 2 linguri cacao
pentru sirop:
- 1 pahar de vodka
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 1 lingurita zahar
- Zeama de la o jumatate de lamaie
pentru crema:
- 2 jeleuri de lamaie
- 500 gr iaurt natural
- 2 pliculete frisca
pentru decor:
- 100 gr unt
- 3 linguri zahar,
- ki3 linguri cacao
In plus:
- Kiwi,
- 100 struguri
- o mandarina,
- 2 banane
- 1 ciocolata alba,
- 100 gr biscuiti cu cacao
- putin lape
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenus si amestecam, adaugand treptat zaharul, pana obtinem spuma,un bulgăre de zăpadă ferm.
- Apoi adăugați gălbenușurile unul cate unul și amestecați.
- Se amestecă făina de cartofi, faina alba și cacao cu praful de copt și se combină ușor cu masa de ouă, amestecând cu o lingură.
- Turnați amestecul în formă și coaceți timp de 30 de minute la 180 °C.
- În timp ce pandișpanul se coace, faceți punch-ul, siropul: combinați toate ingredientele și, după ce ați copt prăjitura, presărați-l. Combinam vodka cu esenta de lamaie, zaharul si zeama de lamaie.
- Dizolvați jeleul de lamaie în 1 ½ cană de apă fierbinte și lăsați-l să se răcească.
- Amestecați iaurturile cu praful de frisca si jeleul racit. Turnam crema obtinuta peste blatul rece și jeleul răcit.
- Turnați jumătate din amestec pe pandișpan, aranjați orice fruct tocat și turnați masa rămasă peste el.
- Peste amestec se aseaza biscuitii inmuiati in lapte.
- Topiți toate ingredientele pentru glazură, gătiți 2 minute, apoi răciți și turnați glazura peste prăjitura.
- Se rade ciocolata si se presara deasupra prajiturii.
- Se da la frigider pentru 2 ore, o noapte.
- Prajitura este gata.
- Pofta buna.
Pofta buna!