Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Prajitura pe care am trecut-o pe lista pentru sarbatori! Delicioasa

 

 

 

Ingrediente:

Foi:

7 linguri de zahar

7 linguri ulei,

7 linguri apa

1 lingura de bulion

1 plic amoniu pentru prajituri,

faina

Crema:

1 litru lapte,

9 linguri faina,

1 cana zahar,

3-4 linguri nuca de cocos,

250g unt,

esenta de vanilie

Nuca de cocos pentru ornat – aproximativ 7-8 linguri

 

Mod de preparare

Foi:

1. Freci zaharul cu bulionul si uleiul, adaugi apa si fain act cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.

2. Secoc 5 foi pe dosul foii, in cuptor preincalzit, temperature medie, cate 5-10 minute fiecare.

Crema:

1. Se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos apoi se toarna incet laptele rece.

2. Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc.

3. Se adauga esenta si untul si se amesteca pana se topeste.

4. Cand crema s-a racit la temperatura camerei se ung foile si se suprapun.

5. Se lasa la inmuiat cateva ore. Apoi se taie. Se presara cu nuca de cocos sau se lasa simpla.

Varianta:

Foi: 5 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 2 lingurite amoniu pentru prajituri, coaja rasa de la 1 lamaie, faina cat cuprinde. Se coc tot 5 foi. Ies albe si frumoase. Se poate unge si ultima foaie cu un strat fin de crema si apoi s epresara cu nuca de cocos din belsug.

In aceasta varianta pregatesc prajitura la Craciun, si iese un platou frumos, ca de zapada.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan