Ingrediente:
pentru foi:
- 400 g făină
- 250 g unt
- 150 g zahăr
- sare
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 ou
- smântână
pentru crema de cocos:
- 6 albușuri
- 150 g zahăr
- 6 linguri apă
- 250 g nucă de cocos
pentru cealaltă crema:
- 4 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 2 pliculețe pudră de budincă
- 600 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g unt
pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- ulei
- nucă de cocos
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru foile de aluat. Amestecăm bine cu ajutorul unui mixer până la omogenizare.
2. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
3. Pentru crema de cocos, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și fină. Adăugăm nuca de cocos și puțină apă călduță.
4. Tapetăm prima foaie de aluat cu crema de nucă de cocos. Pe deasupra, așezăm a 2-a foaie de aluat și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenște frumos.
5. Într-un bol, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, praful de budincă și zahărul vanilat. Amestecăm bine până la omogenizare.
6. Punem amestecul la fiert, pe foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă și fină. Luăm vasul pe foc iar la final adăugăm untul.
7. După ce s-a copt, scoatem prăjitura din cuptor și o tapetăm cu crema pregătită anterior. La final, decorăm cu glazura de ciocolată.
Savurați cu drag!