Torturi

Prajitura racoritoare cu mascarpone, frisca si fructe de vara, cu capsuni, zmeura, afine

 

 

Prajitura racoritoare cu fructe de vara, cu capsuni, zmeura, afine si cu mascarpone

 

Ingrediente:

  • biscuiti, piscoturi, 400 g
  • căpșuni 750 g
  • zmeura 150 g
  • zahăr 150 g
  • Amidon de porumb 15 g
  • mascarpone 750 g
  • smantana  pentru frisca 200 ml
  • zahăr pudră 100 g
  • sirop de compot de ananas 300 ml

Ingrediente pentru decor:

  • Capsuni 250 g
  • Zmeura 100 g
  • Afine 150 g

Mod de preparare:

1. Curățați și spălați 750 g de căpșuni proaspete și 150 g de zmeură. Tăiați tulpinile și vârfurile căpșunilor. Apoi tăiați-le în sferturi. Păstrați blaturile de căpșuni pentru decor.

2. Puneți într-o cratiță căpșunile și zmeura împreună cu 150 g zahăr granulat și 15 g amidon de porumb. Gatiti la foc mic timp de 30 de minute. Se amestecă în mod regulat.

3. După gătire, lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.

4. Puneti 200 ml de smantana pentru frisca intr-un castron mare. Bateți cu un mixer până se formează spumă.

5. Adăugați 100 g zahăr pudră. Bateți cu un mixer la viteză mare până când amestecul se îngroașă.

6. Adăugați 750 g de mascarpone răcit de la frigider. Se mixează 2-3 minute până când amestecul se transformă într-o cremă omogenă.

7. Adăugați treptat dulceața de căpșuni pregătită, care este complet răcită. Folosind o spatulă, amestecați bine amestecul până devine omogen.

 

8. Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

9. Pregătiți 400 g de piscoturi și 300 ml de sirop de compot de ananas.

10. Înmuiați individual în siropul de ananas.

11. Așezați blatul înmuiat într-o formă cu fețe detașabile, tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni matriță 22×35 cm).

12. Creați un strat uniform de blat, acoperind toată suprafața formei.

13. Întindeți uniform jumătate din crema de căpșuni pregătită peste piscoturi.

14. Creați un strat uniform. Deasupra cremei se formează un al doilea strat de piscoturi înmuiat în sirop de ananas.

15. Întindeți al doilea strat de cremă uniform.

16. Decorați blatul cu căpșuni, zmeură și afine.

17. Dați la frigider peste noapte. Scoateți matrița, îndepărtați hârtia de pe părțile laterale și tăiați după dorință.

Pofta buna !

 

 Sursa