Desert

Prajitura „Trufa de ciocolata”, spectaculoasa!

 

 

 

 

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri (se poate si fara)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri Nesquik

 

Mod de preparare:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii subtiri.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 3 felii de blat insiropate cu laptele in care am dizolvat Nesquik.

Prajitura asamblata se da la rece pana crema se intareste foarte bine. Stii ca este bine intarita atunci cand poti trasa cu furculita pe suprafata prajiturii linii bine definite.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Krespy