Ingrediente:
- 600 ml smântână
- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 500 g făină
- 1kg de mere
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 100 g unt
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 pachețele zahăr vanilat
pentru glazură:
- 40 g unt
- 7 linguri făină
- 6 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Ouale le mixam cu zaharul pana se topeste. Lasam amestecul deoparte si preincalzim cuptorul la 180g C.
2. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare apoi le amestecam cu scortisoara.
3. Revenim la oua, punem mixerul in functiune din nou si adaugam, coaja rasa de lamaie apoi faina amestecata cu praful de copt, apoi mai adăugăm smântâna, vanilia, untul topit și amestecăm bine.
Turnam aproximativ 3/4 din amestec in tava (25x30cm) tapetata cu hartie de copt. Punem merele rase deasupra (nu le stoarceti) si apoi restul de aluat pe care il intindem cu lingura.
4. Coacem timp de 40 de minute.
5. Servim prajitura calduta pudrata cu zahar. Este foarte pufoasa chiar si a 2-a zi.
Poftă bună!