Ingrediente:
Aluat:
- 2 oua medii (la temperatura camerei)
- 120 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 60 ml unt topit
- 150 ml lapte (temperatura camerei)
- 180 g faina
- 16 g praf de copt
Alte:
- 1 baton de ciocolata neagra (200 g)
- chipsuri/bile de ciocolată neagră – după gust
Decor:
- zahăr pudră – pentru decorare
Mod de preparare:
1. Aluat: Bate ouale intr-un castron, adauga zahar si zahar vanilat. Se bate si in timp ce se bate, se adauga untul topit, laptele si se presara treptat faina cernuta cu praful de copt – se bate bine pana se omogenizeaza.
2. Pregătiți o tavă de copt și turnați în ea 1/2 din aluat, puneți deasupra o baton de ciocolată neagră, apoi turnați cealaltă 1/2 din aluat și presărați fulgi/bile de ciocolată neagră.
3. Coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute la 180°C.
4. După copt, lăsați tortul să se răcească și răsturnați-l pe cealaltă parte.
5. În cele din urmă, decorează-l – stropește-l cu zahăr pudră și servește cu drag și gust deosebit.
Pofta buna!