Checuri

Prajitură unică din aluat moale și o tabletă de ciocolată neagră, care te va surprinde prin prepararea sa neconvențională și gustul irezistibil

 

 

Prajitură unică din aluat moale și o tabletă de ciocolată neagră, care te va surprinde prin prepararea sa neconvențională și gustul irezistibil

Ingrediente:

Aluat:

  • 2 oua medii (la temperatura camerei)
  • 120 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 60 ml unt topit
  • 150 ml lapte (temperatura camerei)
  • 180 g faina
  • 16 g praf de copt

Alte:

  • 1 baton de ciocolata neagra (200 g)
  • chipsuri/bile de ciocolată neagră – după gust

Decor:

  • zahăr pudră – pentru decorare

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Bate ouale intr-un castron, adauga zahar si zahar vanilat. Se bate si in timp ce se bate, se adauga untul topit, laptele si se presara treptat faina cernuta cu praful de copt – se bate bine pana se omogenizeaza.

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

2. Pregătiți o tavă de copt și turnați în ea 1/2 din aluat, puneți deasupra o baton de ciocolată neagră, apoi turnați cealaltă 1/2 din aluat și presărați fulgi/bile de ciocolată neagră.

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!!

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

3. Coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute la 180°C.

4. După copt, lăsați tortul să se răcească și răsturnați-l pe cealaltă parte.

5. În cele din urmă, decorează-l – stropește-l cu zahăr pudră și servește cu drag și gust deosebit.

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

O prajitura de patiserie cu batoane de ciocolata neagra - Ideal cu ceai fierbinte!

Pofta buna!

 

 Sursa