Desert

Prajiturele de casă umplute cu frisca si budincă de caramel delicioasă

 

 

Prajiturele de casă umplute cu frisca si budincă de caramel delicioasă

 

Ingrediente: 

Pentru aluat:

  • 750 ml apă
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 400 g făină simplă cernută
  • 8 oua

Pentru umplutura:

  • Budinca de caramel batuta cu unt si frisca

Glazura:

  • 250 g zahăr tos
  • 250 ml frisca fierbinte
  • 300 g zahar pudra cernut

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: Într-o cratiță, puneți la fiert apa, uleiul, drojdia și un praf de sare. Cand grasimea s-a topit, reducem focul si adaugam faina. Se amestecă până când aluatul este omogen. După ce s-a răcit, se bat treptat ouăle.

2. Modelare: Transferați aluatul într-o pungă de decorare și formați rotițe pe o foaie de copt. Se coace 30 de minute la 200°C.  Culoarea roților vă va spune cât timp să coaceți. Nu deschideți ușa cuptorului, altfel se vor dezumfla după răcire după ce au fost scoase din cuptor.

3. Pregătiți umplutura:    În timp ce se coace, facem Crema de Caramel: Se face din nou caramelul, se toarnă peste lapte și se amestecă budincile amestecate cu puțin lapte în amestecul topit, încă în clocot.

Vom găti o budincă groasă de caramel. Lăsați-l să se răcească, amestecați-l cu un tel după ce s-a răcit, apoi adăugați o lingură de frișcă pentru rigidizare la amestecul răcit.

Se va forma o crema usoara de budinca.

Umpleți pinwheels cu budincă de caramel și adăugați frișcă deasupra.

4. Pregătiți glazura: Se topeste zaharul intr-un recipient, se incinge, cand este lichid, se toarna o cana de lapte, se lasa sa fiarba si se amesteca pana cand caramelul se dizolva in lapte si se formeaza un lichid omogen.

Luați de pe foc și începeți să adăugați zahăr pudră cernut în laptele caramel până când glazura se îngroașă.

Nu ar trebui să curgă pe spatele lingurii, ci să o învelească frumos.

Dacă avem mult glazură, scufundăm capacele de pinwheel direct în el, dacă avem mai puțin, doar îl stropim peste capace cu o lingură.

Caramelizați zahărul și turnați cu grijă frișca fierbinte. După ce caramelul s-a dizolvat, amestecați-l cu zahărul pudră până se omogenizează.

5. Decorare: Decorați cu glazură și serviți.

Concluzie:

Cu această rețetă, puteți pregăti prajiturele perfect crocante care vă vor încânta prin gustul și aspectul lor. Ideal pentru sărbători de familie sau ca răsfăț de duminică!

 

Pofta buna!

 

Sursă