Ingrediente:
aluat:
- 2 ouă
- 6 linguri de zahar granulat
- 1 smantana
- o jumătate de cană de brânză de vaci
- 70 g unt topit
- suc de o portocală
- o jumătate de pungă de praf de copt
- făină simplă
- 1/3 pungă de nucă de cocos
În plus:
- gem
- merișoare (putem folosi dulceață grosieră de afine)
- nucă de cocos
Mod de preparare:
1) Începem prin a amesteca pur și simplu ouăle, zahărul, smântâna, brânza de vaci , untul topit, sucul de portocale, praful de copt, făina simplă și nuca de cocos. Amestecați bine.
2) Pregătim o foaie de copt mai mică, pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Întindeți amestecul nostru uniform pe tava de copt.
3) Coaceți până se rumenesc. După ce crusta este coptă, tăiați-o pe lungime. Întindeți marmeladă pe foaia de jos și acoperiți cu a doua foaie.
Ungeți din nou blatul cu gem, adăugați merișoare și, la final, stropiți totul cu nucă de cocos.
Pofta buna!