Placinte si Rulade

Preparati acest aluat nedospit pentru pateuri. Se face foarte usor si o sa ramaneti uimite de gustul lor deosebit

 

 

Orice bucatareasa ar trebui sa prepare acest aluat nedospit pentru  pateuri. Se face foarte usor si o sa ramaneti uimite de gustul inedit

 

Ingrediente:

-250 mililitri chefir/iaurt/lapte batut;

-2/3 lingurita bicarbonat de sodiu;

-jumatate lingurita sare;

-375 grame faina;

-2 linguri ulei floarea-soarelui;

-2 lingurite zahar.

 

Mod de preparare:

1. Chefirul se pune un pic la incalzit, dar nu sa fie prea fierbinte, apoi se pune uleiul, sarea si zaharul, urmand sa amestecam bine.

2. Faina se pune treptat in compozitie.

3. Aluatul o sa fie unul moale si elastic, atentie sa nu fie prea dens deoarece nu o sa mai fie bulele de aer care ii dau un gust aparte.

4. Bicarbonatul de sodiu se imparte in 3 parti.

5. Peste blatul de lucru se pune faina si se intinde aluatul in grosime de 1 centimentru, apoi punem pe toata suprafata de aluat 1/3 din cantitatea totala de bicarbonat.

6. Aluatul se impacheteaza in 3 straturi (se indoiae una laterala, apoi se acopera cu cealalta parte laterala, urmand sa o impaturim inca o data in 3).

7. Se va obtine un pachetel.

8. Se intinde aluatul exact cum era inainte si se mai adauga inca 1/3 din cantitatea de bicarbonat, urmand sa impaturim din nou.

9. Pasii se mai repeta o data.

10. In final, aluatul se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se linisteasca 40 de minute.

 

 Pofta Buna!

 

Sursa: Рецепты Bucataria Romaneasca