Placinte si Rulade

Pufoasa ,delicioasa cu nuci si plina de arome

 

Ingrediente:

Aluatul

-300 g faina

-50 g zahar pudra

-1 plic zahar vanilat

-1/2 plic praf de copt

-2 galbenusuri

-150 g unt

-3 linguri vin alb

-1 ou

Umplutura

-4 oua

-80 g zahar pudra

-1 lamaie

-50 g zahat tos

-100 g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni faina amestecata cu praful de copt. Adaugi cele 2 tipuri de zahar si apoi faci o adancitura  in mijlocul gramezii de faina.

Pui acolo galbenusurile si untul taiat cubulete. Torni si vinul si framanti pana obtii un aluat omogen. Il impachetezi in folie si-l dai la rece 30 de minute. Pentru umplutura, amesteci 3 galbenusuri cu o lingura de zahar, pana se transforma in spuma.

Bati apoi 3 albusuri  cu 50 g zahar  si cu sucul de la o jumatate lamaie. La final,  amesteci compozitia de galbenusuri cu cea de albusuri.

Amesteci 50 g zahat tos cu 80 g nuci macinate  si cu sucul de la jumatate de lamaie ramasa. Pui acest amestec in cel de oua. Imparti aluatul in doua. Intinzi cu sucitorul doua foi. Intr-o tava cu diametrul de 26 cm  asezi prima foaie.

Pui umplutura de nuci si acoperi cu a doua foaie. Intepi cu furculita partea superioara. Ungi prajitura cu ou batut  si o presari cu cele 20  g de nuci  cate te-au ramas. Dai la cuptor pentru 40 de minute si apoi o lasi sa se raceasca in forma. O garnisesti cu coaja de lamaie  si o servesti.

 

Pofta buna!

 

 Sursa