Fripturi si Gratare

Pui la cuptor, gustos de te lingi pe degete!

 

 

Pui delicios la cuptor: te lingi pe degete!

 

Vă prezentăm o rețetă apetisantă de pui la cuptor delicios de te lingi pe degete. Carnea de pui este foarte gingașă, moale și suculentă. Datorită glazurii de ketchup și miere, puiul capătă o crustă crocantă rumenită frumos. Puteți servi puiul cu orice garnitură la o cină de familie sau ca gustare rece pe masa de sărbătoare. Gustul este incredibil și nu poate fi redat prin cuvinte.

 

Ingrediente:

-1 pui de 1.5-2 kg

PENTRU MARINADĂ

-1 ardei gras

-4 căței de usturoi (sau după gust)

-2 lingurițe de adjică iute

-1 lingură de suc de lămâie

-100 ml de ulei rafinat de floarea soarelui

-150 ml de sos de soia

-1 linguriță de cimbru măcinat

-1 linguriță de sare

 PENTRU GLAZURĂ

-3 linguri de ketchup

-1 linguriță de boia măcinată

-1 linguriță de miere

 

   Mod de preparare:

1. Spălați puiul și tăiați-l bucăți mari, uscați-l.

2. Preparați marinada.

Curățați ardeiul de semințe și pereții despărțitori, tăiați-l bucăți mari și puneți-l în vasul blenderului.

3. Adăugați cățeii de usturoi curățați, adjica iute, uleiul rafinat, sosul de soia, sucul de lămâie, sarea (dacă este necesar) și cimbrul.

4. Amestecați ingredientele cu blenderul până la omogenizare.

5. Puneți bucățile de pui în 2 pungi dense, puneți-le într-un vas adânc și turnați marinada obținută peste carne.

6. Legați pungile bine și agitați-le, ca să se distribuie marinada uniform.

7. Dați carnea la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.

8. Ungeți o formă de copt cu ulei și așezați bucățile de pui.

9. Puneți puiul în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 35-40 de minute.

10. Glazura. Puneți ketchup-ul într-un bol, adăugați mierea lichidă și boiaua dulce.

11. Scoateți forma după 40 de minute și ungeți carnea din plin cu glazura obținută (cu o pensulă de silicon).

12. Măriți temperatura la 200 de grade și coaceți încă timp de 10 minute.

13. Scoateți forma din cuptor, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o timp de 7 minute. Apoi puteți servi puiul la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

Jumatati de pui la cuptor

Sursa: Bucatarul