Fripturi si Gratare

Puteți prepara kebab-uri delicioase într-o tigaie la tine acasă. Un proprietar de tarabă turc ne-a înmânat o veche rețetă de familie

 

 

Puteți prepara kebab-uri delicioase într-o tigaie la tine acasă. Un proprietar de tarabă turc ne-a înmânat o rețetă de veche familie

 

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată
  • 2 linguri de apa
  • 1,5 lingurite de sare
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 2 lingurițe de amidon
  • putin marar
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ceapă
  • 3 catei de usturo

 

Mod de preparare:

In carnea tocata, adaugati o lingura de sare, praf de copt, amidon, smantana si usturoi tocat.

Componentele sunt bine amestecate si transferate intr-o punga de plastic.

Legam o punga cu masa de carne si o trimitem la frigider pentru 15 minute.

Taiati ceapa in jumatate de rondele, combinati intr-un castron cu sare si zahar, otet de mere si apa.

Taiati marunt mararul, stropiti cu amestecul de ceapa, marinati timp de 15 minute.

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul vegetal, se formeaza micii alungiti din carne tocata.

Ii punem intr-o tigaie, prajim pe 4 parti pentru cateva minute.

Servim cu ceapa murata sau cu orice garnitura la alegere.

 

Pofta buna!

 

 Sursă