Ingrediente:
Jeleu cu fructe:
- 3 căni de apă
- 1 cană zahăr
- 20 g praf de agar
- fructe la alegere (de exemplu, pere, portocale, rodii, kiwi, struguri, banane etc.)
Jeleu de căpșuni ca bază:
- 1/2 cană apă
- 1 cană de căpșuni amestecate
- 1,5 linguri de zahăr
- 10 g praf de agar
Mod de preparare:
1. Pune într-o oală apă, agar și zahăr.
2. Se amestecă bine și se lasă să se odihnească 20 de minute.
3. Între timp, curățați și tocați toate fructele pe care doriți să le folosiți.

4. După 20 de minute, aduceți oala cu agar și apă la fiert.
5. Se fierbe putin, amestecand continuu, si se lasa deoparte.
6. Acum vom asambla tortul. Turnați un polonic de gelatină fiartă într-o oală curată mai mare.

7. Incepem sa aranjam si sa asezam fructele pe fundul oalei dupa model astfel incat sa arate bine.
8. După fiecare strat, turnați peste el câte un polonic de sirop.

9. După ce toate fructele sunt așezate, adăugați restul de sirop.
10. Dam la frigider pentru 10 minute si intre timp pregatim baza de capsuni.
11. Puneți căpșunile amestecate într-o consistență asemănătoare unui piure într-o oală cu apă, zahăr și agar.
12. Se amestecă bine și se aduce la fierbere, amestecând continuu.

13. Turnați siropul de căpșuni peste prăjitura pusă în oală și puneți la frigider pentru 15 minute.
14. Odată ce prăjitura și căpșunile sunt tari, întoarceți oala pe o farfurie și întoarceți-o.

Pofta buna!