Remedii naturiste

Remedii babesti pentru dureri de picioare, bătături, cârcei, circulatie periferica

Remedii babesti pentru dureri de picioare, bătături, cârcei, circulatie periferica

 

 

Remedii babesti pentru dureri de picioare, bătături, cârcei, circulatie periferica.

Dureri de picioare; 1 buc. hrean ras se amestecă cu 1 lingură de sare grunjoasă , 1 lingură făină şi spirt medicinal cât cuprinde, ca să formeze o pastă. Compoziţia se pune într-un săculeţ, o seară se pune pe o talpă a doua seară pe cealaltă talpă. Tratamentul durează 10 seri cu o pauză de 5 zile. In timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ

Bătături;

se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară.
Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura.
Propolis solid, înmuiat în apă caldă, până se face ca o plastilină, apoi de aplică pe bătătură şi se fixează cu leucoplast. Se schimbă destul de des, dar înainte de o nouă aplicare se face o baie fierbinte, apoi se îndepărtează partea de piele moartă.

Cârcei;

dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţă de miere cu lăptişor de matcă, şi apilarnil. După fiecare masă se ia 1 linguriţă de miere cu 6 pic. tinctură de propolis. Zilnic se bea 1 cană ceai de măceşe, una de pedicuţă, una cu urzică, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie.

Circulaţie periferică;

pentru îmbunătăţirea ei se foloseşte hrean dat pe răzătoare 1 pahar de 100 g. ca măsură, se amestecă cu 2 pahare de 100 g. de făină de porumb, se freacă între palme ca să se umezească, se pune într-o folie de plastic, se pune piciorul, se leagă, se pune o şosetă. Cantitatea indicată este pentru un picior. Aplicarea de face seara, la culcare, se lasă până dimineaţa, apoi cataplasma se scoate şi se păstrează în frigider, se poate folosi 7 zile la rând. Dacă amestecul pişcă şi se produc iritaţii sau alergii, spălaţi-vă cu apă caldă şi renunţaţi. Pentru circulaţie defectuoasă procedeul se practică doar 3 nopţi, iar pentru varice, ulcer varicos, flebite, se face 21 de nopţi, cu pauză de 3 nopţi.

 

Carceii sunt cel mai frecvent rezultatul unei perturbari a economiei de apa si sare din organism. Apar de exemplu dupa eforturi musculare mari sau cand persoana nu consuma suficiente lichide. Printre factorii care determina formarea carceilor, sunt: tulburarile metabolice din celulele musculare, anumite medicamente cum sunt calmantele care fie deshidrateaza fie au un efect spasmodic, alimentatia monotona si dezechilibrata, saraca in vitamina E, B5, calciu si potasiu.

Trebuie consultat medicul la aparitia prea deasa a simptomelor dureroase, pentru a stabili daca este vorba de lipsa de calciu sau de magneziu.

Prevenirea

– dormiti cu picioarele la cca 20 cm mai sus decat restul corpului;
– dupa sport, practicati exercitii de destindere;
– cand crampa este iminenta, apasati calcaiul cu putere in podea si impingeti genunchiul cat mai mult inainte, pentru a intinde muschii gambei sau, daca sunteti in pozitia culcat, ridicati cat mai mult partea din fata a labei piciorului;

Intinde-ti muschii zilnic – dimineata, cand te trezesti, dar si seara, inainte de culcare, intinde-ti bine muschii facand cateva miscari simple, dar ample.

Remedii

Căldura te ajută să scapi de durere. Chiar atunci când simți că ai un cârcel, pune pe zona dureroasă o pernă electrică sau o sticlă cu apă caldă și menține timp de 20 de minute. Mușchiul se relaxează și durerea dispare. Dacă mai simți nevoia poți aplica din nou, dar după 20 de minute de pauză. O soluție este și un duș sau o baie caldă în care poți adăuga săruri de baie cu magneziu. Dacă nu poți pune în practică nici una dintre soluțiile de mai sus, presează cu degetul zona dureroasă timp de 10 secunde. După câteva repetări ale procedeului, durerea se va diminua.

Suplimente de folos

Ar fi bine și să suplimentezi prin dietă aportul de magneziu și potasiu. Surse bune ar fi: pâinea și cerealele integrale, nucile, fasolea, legumele și fructele (în special bananele și portocalele). Nu omite nici produsele lactate, care îți vor furniza calciul de care ai nevoie. Dacă ți se întâmplă să ai crampe musculare atunci când faci exerciții fizice, bea cel puțin două pahare cu apă cu două ore înainte să faci efort, după care nu mai bei nimic. Apoi, bea câte 125 ml până la 250 ml de apă la fiecare 15 minute, în timpul sesiuniiPoți folosi și remedii naturale pe care le prepari acasă. Amestecă o parte de ulei esențial de perișor (Gaultheria procumbulus) cu patru părți de ulei vegetal (de măsline sau de floarea-soarelui). Masează zona dureroasă cu acest preparat care diminuează crampele și stimulează circulația sângelui. Poți să-l folosești de mai multe ori pe zi. Se mai face un amestec din fructe de măceș (50 g), fructe de cătină (50 g), frunze de ciuboțica cucului (25 g) și roiniță (25 g). Două liguri din acest amestec se infuzează timp de 10 minute într-un litru de apă. Ceaiujl se bea tot pe parcursul unei zile. Se poate îndulci cu miere.

Leacuri pentru crampele musculare

”Usturoiul diminuează spasmele vasculare, contribuind la reducerea tulburărilor circulatorii (inclusiv în varice și hemoroizi) și micșorează riscul de tromboză. Se consumă ca atare, minimum doi-trei căței pe zi. Extern, se poate folosi ardeiul iute. Datorită proprietăților revulsive și rubefiante, este recomandat în crampe musculare, entorse și probleme reumatice. Tinctura de ardei se diluează cu apa și se aplică sub formă de comprese. Extractele de ginko biloba sunt de mare ajutor în deficiențele ciruclatorii, în deteriorarea ciruclației periferice, iar administrarea lor are efecte deosebite în crampele dureroase care afectează în mod special mușchiul gambei. Se recomandă sub produse care conțin extract de plantă, în cantitate de 120-240 mg pe zi”, susține doctor farmacist Ovidiu Bojor.

 

Sursa

Sursa