Acest ceai va intari imunitatea si va ameliora simptomele neplacute ale gripei si sinuzitei. Tusea, stranutul, durerile de cap, durerile musculare, febra si gatul iritat sunt cateva simptome ale gripei.
Aceasta problema respiratorie apare, de obicei, din cauza imunitatii slabite. O alta problema respiratorie foarte frecventa este sinuzita.
Aceasta boala este caracterizata de inflamatie a sinusurilor. Printre cele mai frecvente simptome se numara: cefalee, senzatie de cap greu, nas care curge. Aceasta patologie apare si din cauza proliferarii bacteriilor in secretiile care sunt prinse in interiorul sinusurilor.
Din fericire, exista remedii naturale care pot ameliora aceste simptome. Prin urmare, ori de cate ori ai simptome de gripa si raceala, pregateste un astfel de remediu.
Acest ceai va intari imunitatea si va scapa corpul de simptomele neplacute ale gripei si sinuzitei.
Ingrediente:
- 3 linguri zahar brun
- 3 cm radacina de ghimbir feliata
- 1 mar tocat marunt, 3 batoane de scortisoara
- 3 cuisoare, 1 lamaie feliata
- 500 ml apa plata
Mod de preparare:
Pune zaharul intr-o cratita, pe aragaz, la foc mediu si lasa-l sa se topeasca pana se transforma intr-un caramel. Adauga apoi apa – acum zaharul se va intari.
Cu toate acestea, ar trebui sa amesteci bine cu o lingura de lemn, astfel incat sa se topeasca.
Adauga apoi restul ingredientelor, amesteca bine si fierbe totul timp de jumatate de ora la foc mic. Acopera tigaia cu un capac.
Daca doresti, poti strecura infuzia inainte de a o consuma. Consuma aceasta infuzie pe tot parcursul zilei si inainte de culcare.
Daca nu se amelioreaza simptomele sinuzitei dupa 7 zile, se recomanda consultarea medicului.
Beneficiile zaharului brun
In acest remediu, zaharul burn este folosit pentru indulcirea infuziei, fiind mai sanatos decat zaharul alb. In plus, zaharul brun ofera mai multa energie organismului.
Beneficiile ghimbirului
Ghimbirul este antiinflamator si expectorant, fiind utilizat pe scara larga ca parte a tratamentului pentru raceala si gripa.
Datorita ingredientului activ, numit gingerol, ghimbirul produce efecte antibiotice contribuind la eliminarea virusilor si a bacteriilor care ataca sanatatea cailor respiratorii.
In plus, contine vitamina C, esentiala pentru intarirea sistemului imunitar si cresterea productiei de anticorpi. Ghimbirul mai contine niacina, fosfor si potasiu, substante nutritive care ajuta la controlul inflamatiei si a simptomelor tusei.
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, ghimbirul ajuta la curatarea si protejarea cailor respiratorii, minimizand efectele negative ale radicalilor liberi si ale toxinelor.
Si, datorita actiunii sale antiinflamatorii, ghimbirul ajuta la reducerea disconfortului din regiunea fetei, in cazurile de sinuzita.
Beneficiile marului
Marul contine o cantitate mare de vitamina C, flavonoide si polifenoli. Datorita prezentei acestor compusi bioactivi, marul ajuta la combaterea radicalilor liberi si la reducerea simptomelor gripei.
In plus, fructul actioneaza ca un expectorant, ajutand la tratarea inflamatiei in gat.
Beneficiile scortisoarei
Scortisoara are in compozitia sa o cantitate mare de saruri minerale si vitamine. Are proprietati antioxidante, bactericide, fungicide si multe altele.
Prin urmare, ajuta la combaterea mai multor tipuri de virusi si infectii, inclusiv a celor responsabili de gripa, raceala si alte probleme respiratorii.
In plus, condimentul ajuta la incalzirea corpului, imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerea in gat si ajuta la combaterea problemelor pulmonare.
Beneficiile cuisoarelor
Cuisoarele au proprietati analgezice, antispastice, antibacteriene, anestezice si stimulante. In plus, contine eugenol, un compus cu proprietati antiinflamatorii. Astfel, consumul de cuisoare ajuta la reducerea inflamatiei.
Beneficiile lamailor
Lamaia este bogata in vitamina C si antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Fructul are proprietati astringente, bactericide, fungicide si antibiotice.
In plus, lamaia are proprietati antivirale care ajuta la combaterea microorganismelor care se gasesc in membranele mucoase ale nasului.