Ingrediente:
1 kg faina
-4 oua
-150 g unt
-3 linguri ulei
-500 ml lapte
-30 g drojdie
-100 g zahar
-vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
-400 g branza de vaci
-2 oua
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut , cu o lingura de zahar si una de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si se pun in faina, se adauga zaharul , untul topit, vanilia , coaja de lamaie, drojdia crescuta, se framanta bine si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata, se intinde foaie mai grosuta, se taie patrate, se pune la mijloc branza amestecata cu ou, zahar si vanilie , dupa gust, se lipesc colturile patratelor, cate doua in diagonala, se ung cu unt, se aseaza in tava si se pun la cuptor pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Sursa: Vreau DOUA Portii