Ingrediente:
- organe si prapure de miel (1,5 kg)
- 4 cepe mari
- 6 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- 3 oua
- 8 linguri de ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Speli foarte bine maruntaiele de miel si prapurele. Pe acesta din urma il lasi in apa rece timp de 30-40 de minute.
Cureti si speli verdeata si o toci marunt.
Pui la fiert maruntaiele in apa clocotita cu sare indepartand spuma. Le lasi sa se raceasca, le toci bucati si le inabusi impreuna cu ceapa in 4 linguri de ulei.
Cand s-au racit le dai prin masina de tocat sau robot. Amesteci apoi cu ouale batute, cu putina sare, piper si verdeata tocata fin.
Cu aceasta compozitie umpli prapurele. Asezi prapurele intr-o forma de chec, adaugi umplutura si acoperi cu ce a mai ramas din prapure. Coace-l la cuptor la temperatura moderata timp de 25-30 de minute.
Dupa ce se raceste, il portionezi si il servesti simplu sau cu salata verde.
Pofta buna!
Sursa: coolinaria.ro