Ingrediente:
Aluat:
- 250 ml lapte caldut
- 1 ou
- 3 linguri de zahar
- 7 g drojdie uscată
- 375 g faina de grau
- 0,5 linguriță sare
- 40 g unt topit
- 120 g branza tare, cascaval
- 10 felii de sunca (la alegere)
Ungere:
- 1 ou
- susan
Mod de preparare:
1. Turnați laptele cald într-un castron mare oval, adăugați ouăle, zahărul, drojdia uscată și amestecați cu un tel. Cerne apoi faina printr-o sita, adauga putina sare si amesteca. Se va forma un amestec tare – aluat. Se toarnă peste el unt topit.
2. Frământați aluatul cu mâinile.
3. Unge vasul cu ulei de floarea soarelui si aseaza aluatul in el. Acoperiți-le cu folie alimentară și acoperiți-l cu un prosop. Se lasa sa stea 1 ora.
4. După o oră, puneți aluatul pe o suprafață plană și formați chifteluțe de mărime medie, acoperindu-le cu folie alimentară timp de 10-15 minute.
5. Între timp se rade brânza și se taie șunca în felii subțiri.
6. Pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.
7. Scoateți chiftelele mici de sub folie și modelați-le în chiftele mari. Puneți brânza și șunca în mijloc și lipiți-le. Faceți asta cu fiecare dintre ei.
8. Apoi asezati-le frumos in forma si acoperiti-le cu un prosop timp de 5 minute. Între timp, spargeți 1 ou și ungeți-l pe pâine. La final, stropim cu seminte de susan.
9. Se coace 30-35 minute la 180°C.
10. După ce a trecut timpul, verifică dacă pâinea este coptă, iar dacă da, scoate-o din cuptor și servește-o cu cea mai mare dragoste.
Pofta buna!