Placinte si Rulade

Rețetă de plăcintă cu brânză – super moale, super delicioasă

 

 

 

Brânza, în orice stare și de orice fel, este un produs foarte des folosit datorită conținutului de calciu care este atât de benefic pentru organism. Dar acesta nu este singurul avantaj pe care îl obținem în urma consumului de brânză.

Ea mai are proprietatea de a reduce colesterolul. Așa că oamenii care au nivelul de colesterol peste medie, probleme cardiovasculare, pot consuma brânză datorită faptului că are foarte puține grpsimi saturate.

Chiar dacă pare surprinzător, mai ales brânza de capră, este foarte bună pentru slăbit pentru că este foarte hrănitoare și are mai puține calorii.

De asemenea, tot brânza de capră, este foarte bogată în vitamine, și datorită conținutului de vitamina B12 aceasta poate să reducă stresul și te mai poate ajuta să te concentrezi la ce ai de făcut.

Brânza proaspătă poate fi consumată de persoanele care au pobleme cu rinichii.

Chiar șe persoanele care suferă de gastrită pot să mănânce brânză. Doar că nu trebuie să exagereze la cantitate pentru că poate mări aciditatea din stomac. pentru ei e mai bună brânza dulce, cașul.

Ținând cont de toate aceste beneficii este indicat să folosești cât mai des posibil brânza. De aceea, astăzi îți vom prezenta o rețetă pentru plâcintă cu brânză de vaci.

 

Ingrediente:

jumătate de kilogram de fâină de grâu,

de 250 de ml de lapte,

de o sută de grame de unt,

de două linguri de zahăr,

de 30 de grame de drojdie,

de puțină sare.

Umplutura:

jumătate de kilogram de brânză de vaci,

din patru linguri de zahăr, și dintr-un ou.

 

Mod de preparare:

Încălzește laptele și dizolvă în el drojdia și zahărul. Lasă amestecu să se odihnească pentru 20 de minute. Între timp cerne făina și adaug-o în lapte. Mai pune acolo untul topit, și sarea. Frământă bine aluatul. Împarte în două bucăți aluatul și întinde fiecare parte în foi de aproximativ doi centimetri.

Pemtru umplutură amestecă brânza, zahărul și oul. Pune în interiorul aluatului, iar pe marginile lui fă niște crestături așa ca să îl poți împpleti. Fă împletitura pe centrul aluatului iar de margini ai grijă să fie cât mai bine lipite, pentru că dacă se dezlipesc, riști să-ți cadă brânza.

Lasă acum plăcinta să crească pentru aproximativ un sfert de oră. După aceea, pune-le în tavă, unge-le cu ou și dacă vrei să-le cu puțin zahăr. Lasă-le în cuptorul setat la temperatura de 180 de grade să se coacă până atunci când devin rumene.

 

Pofta buna!

 

Sursa