Desert

Rețetă fără coacere, o delicatesă – Prăjitură în 4 straturi

 

 

Rețetă fără coacere, o delicatesă – Prăjitură în 4 straturi

 

Cremoasă…acesta este cuvantul ce defineste aceasta prajitura. Este simplu de pregatit si dureaza aproximativ 1 ora pana este gata. Reteta aceasta este pentru 6 portii si cu siguranta o sa va impresioneze.

 

Ingrediente:

Ingrediente pentru primul strat:

250 gr de biscuiti macinati prin robotul de bucatarie

100 gr de zahar pudra

150 gr de unt la temperatura camerei

1 plic de zahar vanilat

Ingrediente pentru al doilea strat:

500 gr de branza proaspata de vaci

150 gr de zahar pudra

200 ml frisca lichida

½ plic de gelatina granule

Ingrediente pentru al treilea strat:

1 plic de crema de vanilie sau budinca de vanilie

500 ml lapte

Ingrediente pentru al patrulea strat:

300 ml de frisca lichida

½ plic de gelatina

 

Mod de preparare:

Primul strat – se macina biscuitii prin robotul de bucatarie si se adauga zaharul impreuna cu untul topit – daca biscuitii sunt suficienti de dulci, nu mai adaugati zahar in compozitie.

Totul se toarna intr-o tava si se aplatizeaza foarte bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar pentru a forma un blat mai ferm.

Al doilea strat – branza de vaci se da prin robot sau se piseaza cu un tel pentru piure si se amesteca impreuna cu zaharul pana se topeste. Gelatina se dizolva in 4-5 linguri de apa si se amesteca in frisca batuta bine. Totul se adauga peste branza, se amesteca si se pune peste blatul de biscuiti.

Stratul al treilea – se pregateste crema de vanilie asa cum scrie pe instructiuni. Daca folositi budinca, trebuie sa o lasati la racit inainte de a o pune peste prajitura.

Al patrulea strat – se bate foarte bine frisca si se amesteca cu gelatina dizolvata. Totul se adauga peste prajitura si se poate orna cu fulgi de ciocolata. Se lasa la frigider pentru 4-5 ore si se poate servi.

 

Poftă buna!

 

Sursa 

Sursă