Placinte si Rulade

Reteta foarte gustoasa pentru rulada din cartofi si salam. Secretul acestei delicatese consta in ingredientele ieftine

 

 

Reteta foarte gustoasa pentru rulada din cartofi si salam. Secretul acestei delicatese consta in ingredientele ieftine

 

Dacă sunteți în căutarea inspirației pentru o cină caldă neconvențională, verificați această rulada de salam. Are o aromă excelentă de cartofi și în interior vei întâlni brânză topită la cuptor.

Puteți pregăti această rețetă ori de câte ori vă rămâne o cantitate mare de piure de cartofi sau când aveți chef de un deliciu copt neobișnuit . Rulada din piure de cartofi, umpluta cu branza si salam, cu siguranta iti va placea. Este potrivită ca o cină caldă, dar o poți pregăti și ca un răsfăț netradițional pentru prieteni.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi
  • 80 g faina de grau
  • 2 oua
  • 150-200 g cârnați sau salam tare
  • 150 g brânză tare
  • un praf de oregano
  • o lingurita de usturoi tocat
  • un praf de busuioc
  • sare si condimente

rulada de salam

Mod de preparare:

Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și fierbeți-i până se înmoaie. Scurgeți apa din cartofi și amestecați-i în piure de cartofi.

Adăugați busuioc, oregano, usturoi și ouă. Se amestecă totul bine și se lasă deoparte deocamdată. Luați o foaie de hârtie de copt și așezați pe ea rondele de salam sau cârnați feliați. Puneți unul lângă celălalt pentru a face un pătrat mai mare.

asezand branza deasupra aluatului

Lungimea laturii sale trebuie să fie aproximativ aceeași cu lungimea foii de copt, astfel încât rulada să se potrivească pe foaia de copt. Ungeți peste rondelele de salam cu amestecul de cartofi. Tăiați brânza tare sau cascavalul și puneți-o pe stratul de cartofi.

Acum trebuie să te ajuți cu hârtia de copt și să rulezi întreaga foaie de aluat de cartofi într-o ruladă îngrijită.

Apoi transferați-l pe o foaie de copt.

rulada de cartofi

Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute. În acest timp, brânza se va topi frumos în interior, în timp ce aluatul de cartofi se va întări. Lăsați rulada să se răcească pe tavă puțin și apoi tăiați-o rondele. Il poti servi singur sau alaturi de o salata de legume.

Cu siguranță nu va ca un răsfăț. Bucura-te de masa ta.

 

Pofta buna!

 

 Sursa