Checuri

Rețeta originală a bunicii pentru delicioasa prăjitură „Valurile Dunării” cu cirese si glazură de ciocolată

 

 

Rețeta originală a bunicii pentru delicioasa prăjitură „Valurile Dunării” cu cirese si glazură de ciocolată

Ingrediente:

Pentru aluat:

6 ouă

250 g zahăr

160 g făină simplă de grâu

160 g faina integrala

250 g unt

1 praf de copt

100 ml lapte

23 linguri pudră de cacao

putina scortisoara macinata

500 g cirese scurse din compot

sau 500 g cireșe proaspete fără sâmburi

Pentru crema:

750 ml lapte

2 pungi de budinca de vanilie

2 zahar vanilat

200 g unt

2 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare: 

1. Crema, untul si zaharul se amesteca pana devin pufoase, adaugam galbenusurile si laptele, iar apoi faina amestecata cu prafulul de copt. La sfarsit, adaugati usor albusurile.

2. Se toarnă jumătate din amestec într-o tavă unsă (dimensiunea 35×22 cm) și se amestecă cacao și scorțișoară în amestecul rămas, apoi se toarnă peste amestecul galben din tavă.

3. Aranjați deasupra cireșele scurse. Coacem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute la 180°C.

4. În timp ce pandișpanul se coace, pregătiți crema. Se amestecă praful de budincă cu zahărul, zahărul vanilat și puțin lapte rece și se aduce la fierbere laptele rămas.

5. Adăugați budinca bătută și  ametecați scurt, luați de pe foc, răciți puțin și amestecați untul, pe care l-ați bătut cu 2 linguri de zahăr pudră. Aducem, mai întâi, untul la temperatura camerei.

6. Întindeți crema răcită peste pandișpanul copt răcit și turnați peste glazura de ciocolată.

Servire

Tăiați prăjitura pregătită în cuburi sau romburi și serviți.

Sfat: În sezon, puteți înlocui cireșele din compot cu cireșe proaspete.

Pofta buna!

 

Sursa