Ingrediente:
Pentru aluat:
6 ouă
250 g zahăr
160 g făină simplă de grâu
160 g faina integrala
250 g unt
1 praf de copt
100 ml lapte
23 linguri pudră de cacao
putina scortisoara macinata
500 g cirese scurse din compot
sau 500 g cireșe proaspete fără sâmburi
Pentru crema:
750 ml lapte
2 pungi de budinca de vanilie
2 zahar vanilat
200 g unt
2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
1. Crema, untul si zaharul se amesteca pana devin pufoase, adaugam galbenusurile si laptele, iar apoi faina amestecata cu prafulul de copt. La sfarsit, adaugati usor albusurile.
2. Se toarnă jumătate din amestec într-o tavă unsă (dimensiunea 35×22 cm) și se amestecă cacao și scorțișoară în amestecul rămas, apoi se toarnă peste amestecul galben din tavă.
3. Aranjați deasupra cireșele scurse. Coacem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute la 180°C.
4. În timp ce pandișpanul se coace, pregătiți crema. Se amestecă praful de budincă cu zahărul, zahărul vanilat și puțin lapte rece și se aduce la fierbere laptele rămas.
5. Adăugați budinca bătută și ametecați scurt, luați de pe foc, răciți puțin și amestecați untul, pe care l-ați bătut cu 2 linguri de zahăr pudră. Aducem, mai întâi, untul la temperatura camerei.
6. Întindeți crema răcită peste pandișpanul copt răcit și turnați peste glazura de ciocolată.
Servire
Tăiați prăjitura pregătită în cuburi sau romburi și serviți.
Sfat: În sezon, puteți înlocui cireșele din compot cu cireșe proaspete.
Pofta buna!