Aperitive si Gustari

Reteta piure de cartofi: Cum sa faci piureul mai cremos si mai gustos in cativa pasi simpli

 

 

reteta-piure-de-cartofi-cum-sa-faci-piureul-mai-cremos-si-mai-gustos-in-cativa-pasi-simpli_size2

 

 

Cui nu-i place sa manance un piure de cartofi gustos, langa o friptura frageda? Daca nu ai reusit pana acum sa descoperi misterele acestei garnituri, vrem sa-ti vindem un pont: il poti face mai cremos din cateva miscari (de mixer) simple si ingrediente folosite inteligent.

 

Ingrediente:

(pentru 10 portii)

– 2.5 kg cartofi

– jumatate de cana de lapte

– 1 ceasca smantana

– jumatate de pachet de unt

– sare

– piper macinat

 

Mod de preparare:

Pune un vas cu apa la fiert si incepe sa cureti cartofii de coaja. Pe masura ce ii tai in cubulete, adauga-i in vasul cu apa si ai grija sa ramana acoperiti de cel putin 2.5 centimetri de lichid. Adauga sare dupa gust si mareste focul pana da apa in fiert. Apoi, lasa-l mediu timp de 15-20 de minute si amesteca ocazional, avand grija sa se fiarba bine si sa fie usor de sfaramat apoi.

In momentul in care simti cartofii moi si placuti, scurge-i de apa in exces si mai gateste-i la foc mic timp de 2 minute. Intre timp, incalzeste smantana la foc mediu. Apoi, adauga-o impreuna cu untul si piperul.

La final, zdrobeste tot amestecul cu mixerul pana simti ca devina cremos si usor de mancat. Serveste imediat.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa: Perfecte