Ingrediente:
- 10 ouă
- 3 din nou. zahăr vanilat
- 220 g. zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte proaspăt
- 190 g faina
- 5 g. praf de copt
- 35 g. cacao negru
- 60 ml apă caldă
Crema:
- 100 ml smantană cu minim 30% grasimi
- 1 din nou. zahăr vanilat
- 20 g. zahăr pudră
- 150 g. cremă de brânză precum Philadelphia sau Mascarpone
Mod de preparare:
Separați gălbenușurile de albușurile a 10 ouă.
Adăugați 3 pachete de zahăr vanilat (16 g fiecare) în albușuri, apoi adăugați jumătate din cantitatea totală de zahăr (220 g) și bateți.
Bateți la viteză mare aproximativ 5 minute până se obține friscă pufoasă și groasă.
Bateți gălbenușurile cu zahărul rămas pentru aproximativ 5 minute. Adăugați 100 ml ulei și 100 ml lapte proaspăt la temperatura camerei în gălbenușuri și amestecați bine.
Adăugați 190 g. faina, cernuta cu 5. 4 oua, o cana de zahar si o jumatate de cana de lapte fac un deliciu delicat!
Ascundeți cheesecake-ul, pentru că acesta este mult mai gustos! (Se deschide într-o filă nouă de browser ) praful de copt si bate bine cu un mixer sau o spatula.
Începeți să adăugați albușurile lingură cu lingură, amestecând cu grijă de jos în sus. Ar trebui să obțineți o masă pufoasă și ușoară.
Pregătiți o tavă de copt de 37×25 cm (sau similară) și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din aluat înăuntru.
Se amestecă 35 g de cacao cu 60 ml de apă caldă și se amestecă până se omogenizează și fără cocoloașe.
Se toarnă cacao în a doua jumătate de aluat și se amestecă până se colorează uniform.
Turnați uniform aluatul maro peste aluatul alb, asigurându-vă că îl acoperiți complet.
Apoi, cu mânerul unei furculițe sau al unei linguri, începeți să faceți modele în aluat deplasând mânerul de la un capăt la celălalt al tăvii în zig-zag – mai întâi de-a lungul capătului îngust, apoi de-a lungul capătului lat.
Atingeți tava pe blat de mai multe ori pentru a elibera excesul de aer.
Coacem 25 de minute la 170 de grade in cuptorul preincalzit.
Scoateți tortul finit, întoarceți-l pe o farfurie acoperită cu hârtie de copt și îndepărtați cu grijă hârtia de copt.
Scoateți marginea din partea lată, apoi rulați aluatul încă fierbinte împreună cu hârtia, astfel încât să arate ca o ruladă. Se lasa la frigider 1-2 ore.
Intre timp se amesteca 100 ml de frisca rece, 8 g. zahăr vanilat, 20 g. zahăr pudră și 150 gr. brânză proaspătă (cum ar fi Philadelphia sau Mascarpone). Bate până se omogenizează.
Scoateți crusta răcită din frigider, îndepărtați cu grijă hârtia de copt, apoi umpleți deschiderea ruloului cu crema pregătită folosind o seringă sau o pungă.
Se rastoarna pe o farfurie potrivita si se taie in bucati.
Poftă bună!