Placinte si Rulade

Ruladă aperitiv cu șuncă și cașcaval. Deosebită ca aspect, usor de făcut si foarte gustoasă

 

 

Ruladă aperitiv cu șuncă și cașcaval. Deosebită ca aspect, usor de făcut si foarte gustoasă

 

Ingrediente necesare pentru o tavă de 25/35 cm:

  • 3 ouă mari sau 4 ouă mici
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 2 linguri smântână
  • 100 g cașcaval,
  • 1 ardei gras colorat(roșu și galben)  taiat cubulete
  • -o legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -piper proaspat macinat, dupa gust
  • -100 g mozzarella, rasa
  • -50 g unt, taiat bucatele
  • 100 g șuncă / salam (de care doriți)
  • sare după gust
  • Pentru copt
  1. 1 ou bătut
  2. Cașcaval sau brânză rasă

 

Mod de preparare:

Pentru început într-un castron pune 50ml lapte călduț, pe care îl amestecăm cu o linguriță de zahăr și apoi adăugăm plicul de drojdie uscată, smântâna, ardeiul, pătrunjelul, sarea și piperul, amestecăm bine și lăsăm deoparte pentru 3-5 minute.

Într-un bol mare pune 150g de făină cu puțin sare, amestecăm bine. Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm amestecul de lapte și drojdie, având spuma deasupra, rezultă ca drojdia s-a activat.

Putem și 10 ml de ulei, și începem să frământăm, până avem un aluat omogen, pufos și nelipicios.

Pas rețetă Ruladă aperitiv cu șuncă presată și cașcaval 2 fotografie
Punem puțin ulei deasupra aluatului și în bol, apoi îl acoperim cu o folie și cu un prosop și îl punem într-un loc călduț timp de 10-15 minute să crească.
După cele 15 minute luăm aluat dospit, tapetam masa de lucru cu puțină făină, punem aluatul pe masa de lucru și îl frământă circa 2 minute.
Cu un sucitor am început să întind o foaie de aluat. Puteți să o întindeți mai subțire sau mai groasă, depinde cum vreți.

Apo întindem pe foaia de aluat, se presară puțin cașcaval/branza, se aseaza felii de șuncă, se presară ardei gras tocat, și apoi rulăm strâng ruladă, mai întâi o împachetăm la capete.

 

Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 15 minute.

Scoatem din tavă blatul încă cald și presărăm cu cașcaval, apoi punem feliile de salam, mozzarella si bucatelele de unt.

Rulati aluatul elastic (fara grija ca se rupe) si transferati-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Împachetăm ruloul în hârtia de copt și o lăsăm să se răcească de tot, după care o putem felia.

Serviti feliata, simpla, ca aperitiv sau insotita de o salata de cruditati.

 

 Poftă bună!

 

  Sursă