Ingrediente:
branza de vaci – 1,3 kg;
lapte – 1 – 1,5 l;
sare – 1 lingura;
bicarbonat de sodiu – 0,5 lingurita;
unt – 100 g;
turmeric – dupa gust;
sunca – 200 g;
masline – 150 g;
rosii uscate – 100 g;
verdeata pentru decor – dupa gust.
Mod de pregatire:
Puneti branza de vaci si laptele intr-o cratita.
Laptele ar trebui sa acopere branza.
Se pune la foc mic, se amesteca din cand in cand.
Cand casul incepe sa se topeasca, se ia de pe foc si se strecoara pentru a indeparta zerul in exces.
Puneti branza de vaci inapoi in cratita, adaugati unt, sare, bicarbonat de sodiu si turmeric.
Gatiti la foc mic, amestecand continuu.
Cand branza de vaci a devenit elastica, adaugati toate celelalte ingrediente – sunca, rosii, masline.
Taiem sunca cubulete, taiem maslinele bucati si, de asemenea, taiem rosiile in bucati.
Se toaca verdeata (mararul si patrunjelul) .
Puneti branza sub forma de salam pe folie alimentara, inveliti-o in folie si puneti-o la frigider peste noapte.
Pentru decor, dar si pentru mai multa aroma, puneti pe folie verdeata, apoi branza si impaturiti.
Pofta buna!
“