Placinte si Rulade

Rulada cu crema delicioasa din mascarpone si frisca

 

 

Rulada cu crema delicioasa din mascarpone si frisca

 

Ingrediente:

5 oua,

5 linguri de zahar,

2 linguri de cacao,

4 linguri de faina (rase).

  • Pentru crema :

1 cutie de 250 gr mascarpone,

150 gr frisca lichida pe care am mixat-o,

zahar pudra dupa gust,

1 plic zahar vanilat,

1 plic intaritor de frisca si visine din compot (scurse de zeama)

  • Decor:

Ciocolata topita, alune tocate, cirese confiate, frunze de menta – dupa gust.

 

Mod de preparare:

Am separat ouale, albusul l-am batut spuma, adaugand treptat zaharul, apoi galbenusurile, si la final, se incorporeaza usor cacaoa si faina.

Compozitia obtinuta, am pus-o in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
Blatul nu trebuie sa stea foarte mult in cuptor, max 20 min, dupa cuptorul meu, poate fi si 12-15 min.

Daca dupa 12-15 min, puneti degetul pe blat, si nu se ia nimic si e ferm,

il scoateti, rasturnati blatul pe un prosop, umed, departati usor hartia de copt, si rulati cu ajutorul prosopului si lasati la racit pana la prepararea cremei.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Batem frisca bine cu intaritorul de frisca, se adauga cutia de mascarpone, mixam bine, si treptat adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra dupa gust (eu am pus 4 linguri).

Dupa ce blatul sa racit, derulam, punem uniform crema obtinuta pe blat, si peste crema asezam visinile, apoi rulam cu grija la loc, si dam la rece pentru cateva ore.

Ar putea fi o imagine cu portofel de piele, piele şi piele cusută dublu

Asamblare rulada

  • Cu ajutorul unui făcăleț, am întins una din compoziții intr-o foaie de circa 1/2 cm grosime laturile sunt de 30 cm pe 20 cm.
  • Pentru mai multa ușurință, punem sub si deasupra blatului folie alimentara transparenta.
  • Dimensiunea foii de blat e de 30 cm lungime si 20 cm lățime, am decupat parți in exces si le-am așezat pe locurile deficitare pentru a obține o forma de dreptunghi cat mai exacta.
  • Deasupra am pus jumătate din cantitatea de crema.
  • Rulam foaia pe lățime.
  • l-am înfoliat ermetic in folie alimentara si l-am pus la frigider pe o suprafață plana.
  • Perioada recomandata sa stea la frigider este de circa 8 ore.
  • Pentru a fi servite, feliam rulourile in bucăți de 1 – 1, 5 cm.

Dupa dorinta fiecaruia rulada poate fi decorata cu nuca de cocos sau ciocolata topita.

 

Pofta buna!

 Sursa