Ingrediente:
Pentru aluat:
-2 pahare de făină (300 g);
-4 linguri de smântână grasă;
-50-100 g unt sau margarină/unt;
-0,5 pahar de zahăr (100 g);
-1 ou;
-1/4 linguriță sare;
-1/4 linguriță bicarbonat de sodiu.
Pentru umplutură:
-1 pahar de nuci;
-0,5 pahar de zahăr (100 g);
-2 linguri de miere;
-1/8 linguriță de scorțișoară.
Mod de preparare:
1.Amestecați toate ingredientele pentru aluat și creați aluatul care va fi ușor dulce.
2.Întindeți aluatul într-o turtă cu o margine puțin mai groasă decât marginea opus.
3.Marginea mai subțire ungeți-o cu miere, presărați-o cu zahăr și apoi cu nuci fărâmițate. Marginea mai groasă ungeți-o cu ou.
4.Învârtiți turta sub formă de ruladă, începând cu marginea mai subțire. Puneți rulada în tava unsă cu unt. Dați rulada deasupra cu ou.
5.Înțepați rulada în câteva locuri cu o scobitoare pentru ca să nu se crape. Coaceți rulada în cuptorul bine încălzit, până este gata!
Pofta buna!
Sursa : Retete