Placinte si Rulade

Ruladă cu nuci si scortisoara, rețetă care merită să fie păstrată!

 

 

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

-2 pahare de făină (300 g);

-4 linguri de smântână grasă;

-50-100 g unt sau margarină/unt;

-0,5 pahar de zahăr (100 g);

-1 ou;

-1/4 linguriță sare;

-1/4 linguriță bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

-1 pahar de nuci;

-0,5 pahar de zahăr (100 g);

-2 linguri de miere;

-1/8 linguriță de scorțișoară.

 


Mod de preparare:

1.Amestecați toate ingredientele pentru aluat și creați aluatul care va fi ușor dulce.

2.Întindeți aluatul într-o turtă cu o margine puțin mai groasă decât marginea opus.

3.Marginea mai subțire ungeți-o cu miere, presărați-o cu zahăr și apoi cu nuci fărâmițate. Marginea mai groasă ungeți-o cu ou.

4.Învârtiți turta sub formă de ruladă, începând cu marginea mai subțire. Puneți rulada în tava unsă cu unt. Dați rulada deasupra cu ou.

5.Înțepați rulada în câteva locuri cu o scobitoare pentru ca să nu se crape. Coaceți rulada în cuptorul bine încălzit, până este gata!

 

Pofta buna!

 

Sursa : Retete